Mielekästä vapaaehtoistoimintaa Mieli ry:ssä

22.05.2024

MIELI Suomen Mielenterveys ry edistää mielenterveyttä ja ennalta ehkäisee ongelmien laajentumista suuremmiksi. MIELI ry puolustaa kaikkien oikeutta hyvään mielenterveyteen. Mieli ry tarjoaa mm. keskusteluapua akuuttiin kriisiin 24/7 päivystävässä kriisipuhelimessa  puh. 09 2525 0111. Mieli ry:llä on myös 12-29 vuotiaille nuorille suunnattu Sekasin-chatpalvelu. 

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia, muista että apua on heti saatavilla. Ensimmäinen askel itsetuhoisen olon helpottamiseksi on kertoa tilanteesta jollekin. Voit aloittaa MIELI ry:n Kriisipuhelimesta, jos et tiedä kenelle läheiselle tai ammattilaiselle voisit kertoa olostasi. 

Monissa näissä palveluissa toimii aktiivisesti joukko tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia. Minäkin olen sellainen. Koen vapaaehtoistyön erityisen mielekkäänä tehtävänä, jossa roolini on kuunnella ja luoda toivoa. Vapaaehtoisena en ole terapeutti, vaan joku jolle puhua tai kirjoittaa kriisin, surun tai epätoivon hetkellä. 

Työ on merkityksellistä ja joskus myös kuormittavaakin. Hyvin monesti keskustelut kuitenkin päättyvät toivoon, jota on aina olemassa.

Toimin oman alueeni järjestön vapaaehtoisena ja suosittelen lämpimästi kouluttautumista vapaaehtoiseksi tässä tärkeässä työssä. Meistä vapaaehtoisista pidetään hyvää huolta työnohjauksineen ja tilanteiden purkuineen - asian äärellä on valtava määrä isosydämisiä ihmisiä. 

Aloitin toukokuussa vapaaehtoisena myös hallinnollisella puolella ja olen Kainuun Mieli ry:n hallituksen jäsen.

Ota yhteyttä Mieli ry:n ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi 

Luo kotisivut ilmaiseksi!